Whatsapp
 
ana sayfa kurumsal mevzuat önemli linkler ik iletişim
İlk Yardım Eğitimleri
İlk Yardım Eğitimleri
Hijyen Eğitimleri
İlk Yardım Eğitimleri
Mesleki Eğitimler
Yangın Eğitimi ve Tatbikatı
 

İlk Yardım Yönetmeliği; işyeri çalışanlarının ilk yardım konusunda bilinçlendirilerek, kaza sonrası meydana gelebilecek sakatlık ve ölümleri azaltmak amacıyla, Sağlık Bakanlığınca çıkarılan, 22.05.2002 tarih ve 24762 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İlk Yardım Yönetmeliği, daha sonra revize edilmiş ve değişiklikle ilgili Yönetmelik, 18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Yönetmelik kapsamında; ilk yardım eğitimi esasları, ilk yardım eğitim merkezlerinin açılış ve işleyiş kuralları, ilk yardım eğitimcisi ve eğitimci eğitmeni olmak için koşullar, işyeri çalışanlarından kaç kişinin ilk yardım eğitimi alması gerektiği, vb. hususlarla ilgili hükümler yer almaktadır.

  • İş yerinizde çalışan sayısı için yeterli sayıda ilk yardım ekibinin kurulması,
  • Kurulan bu ekibin eğitilmesi,
  • Uygulama yaptırılması ve izlenmesidir

Madde16

Kapsam bölümünde belirtilen tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir "İlkyardımcı" nın bulundurulması zorunludur.Mekanik cihazların yoğun bulunduğu, yangın riski yüksek olan ve yeraltı maden ocakları gibi kaza riski yüksek olan işyerlerinde her 10 personel için bir "İlkyardımcı" nın bulundurulması zorunludur.


Sizi bekliyoruz
sizi arayalım
 

Tüm hizmetlerimizden yararlanmak için merkezimize gelmeniz yeterli. Sizinle özel olarak ilgilenebilmemiz için lütfen yandaki formu doldurup bize gönderin.